O festivalu 2018-02-28T12:48:44+00:00

Treći međunarodni festival RODITELJSTVO NOVOG DOBA nosi naziv – Roditelji su kreatori budućnosti.

Festival će simbolično otvoriti Tatjana Karajanov Ilić i Sanja Ilić video porukom i pesmom Nova deca, pobedničkom numerom sa Beovizije.

Roditeljstvo najčešće kod ljudi aktivira strah i brigu, iz čega proizilazi prirodna želja za kontrolom dece.

Misija našeg festivala i udruženja sa istim nazivom je podrška roditeljima i svima koji rade sa decom u oslobađanju od straha kako bi lakše osvestili činjenicu da kada odustanemo od straha, brige, kontrole i sile – pred svima nama se otvaraju mogućnosti za uzbudljiv lični rast i razvoj i istinsko povezivanje sa sobom, decom i drugim ljudima.

Neuronauka nam pokazuje da je povezanost osnov razvoja dečjeg mozga, osnov za zdrav mentalni, fizički i socijalno-emotivni razvoj svakog čoveka.

Verujemo da je to dobar put za razvoj velikih potencijala dece i njihovo odrastanje u ljude koji će imati razumevanje i saosećanje za druge, što je glavni preduslov za ostvarivanje dobrih odnosa. Danas znamo da su upravo odnosi sa drugima ono što nas čini srećnim i zadovoljnim.

Svi zajedno smo na tom putu otkrivanja i ono što nas razdvaja je malo u odnosu na ono što nas povezuje.

Zato smo i na ovom festivalu okupili na jednom mestu stručnjake i roditelje koji žele da podele svoja autentična iskustva i znanja sa drugim roditeljima i stručnjacima iz oblasti roditeljstva i nauke o razvoju čoveka.

Dobrodošli.